Втори кръг от експертните преговори, инициирани от партията Има такъв народ

...
Втори кръг от експертните преговори, инициирани от партията Има такъв народ
Коментари Харесай

Пореден рунд консултации за съставяне на кабинет

Втори кръг от експертните договаряния, инициирани от партията " ИТН " с политическите сили от 46-ия парламент като се изключи ГЕРБ.

Фокусът този път е върху политиките в здравеопазването и образованието.

Очаква се на масата за диалози още веднъж да седнат представители от " Демократична България ", “Изправи се БГ! Ние идваме! ” и Българска социалистическа партия.

Вчера във фокуса на диалозите бяха правосъдната промяна и обществената политика.

Съдейки по диалога за правораздаване, държавно управление ще има, разгласи депутатът от " Изправи се, ние идваме " Николай Хаджигенов след поредния кръг диалози с " ИТН ".

Настъпваме се по стратегиите " Правосъдие " на 95 % с " Демократична България ", прелестно съм и сюрпризиран, че по този начин е и с " ИТН ". За да работи Народното събрание, би трябвало държавно управление. За да вършим всички тези неща в частта " Правосъдие ", би трябвало държавно управление. Няма по какъв начин да стане по различен метод. Предполагам, че сме близо, разяснява още депутатът.

Надежда Йорданова от " Демократична България "  съобщи, че с Има Такъв Народ е постигнато единодушие за потребността от конституционни промени, които към този момент по този начин или другояче са заложени в стратегиите на двете партии.

Йорданова съобщи, че смяната в профилираното правораздаване е значима и за двете обединения, само че " имаме нюанси по отношение на това какъв модел да се схване и по какъв начин тъкмо да се уреди статутът на магистратите след промяната ".

Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има подготвен кабинет с имена, разгласи на собствен ред депутатът от " ИТН " Радостин Василев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР